Nukissiorfiit skal i topform

”Bedre og billigere”. Det er navnet på den nye strategi fra Nukissiorfiit. En strategi de fleste forretningsdrivende nok kan nikke genkendende til. Den har de også prøvet. Men hvordan er det lige at tingene skal blive bedre og billigere.
Skrevet af Mads Ullerup
05. juni 2013 06:56

Nukissiorfiit har valgt at omlægge de administrative opgaver. Det betyder, at man i stedet for de 15 energitjenester, der er nu i stedet vil oprette 5 distrikter, som skal tage sig af de administrative opgaver.

De fem distrikter bliver Kujalleq, Sermersooq, Qeqqa, Disko og Avannaa. Hver er disse distrikter bliver så ledet af en distriktschef.

Spørgsmålet er så, hvordan kan man spare penge på det og kommer kunderne også til at spare?

Vi har spurgt energidirektør i Nukissiorfiit Henrik Estrup.

- Det her er selvfølgelig et led i fortsat at gøre tingene bedre og billigere i Nukissiorfiit. Vi har gennem de sidste to år reduceret vores personale- og kapacitetsomkostninger ganske væsentligt, og den proces vil vi gerne fortsætte, siger Henrik Estrup.

Kunderne skal dog ikke regne med billigere priser af den grund - i hvert fald ikke sådan lige med det samme.

- Det her er med til at begrænse omkostningerne, men det er ikke nødvendigvis ensbetydende med at priserne også bliver billigere. Men det, at vi er med til på den her måde at gøre at tingene bedre og billigere, det er også med til at påvirke de priser kunderne kommer til at betale, siger energidirektøren.

Han gør det klart, at det bliver en længere proces at få lavet alle de nødvendige ændringer, men slår fast, at der er penge at spare.

- Vi har en forventning om, at vi kan nå op på et tocifret millionbeløb på den samlede besparelse, når det er fuldt implementeret, fortsætter han.

Strømligningen af Nukissiorfiit kommer dog ikke til at foregå uden, at der ruller hoveder.

- Vi prøver selvfølgelig at finde løsninger, så, så stor en del af omstruktureringen kan ske ved naturlig afgang dvs. pensionering og andre omlægninger, men i sidste ende kan det også betyde, at der er nogen, som skal fratræde deres stillinger, siger Henrik Estrup.

Det nye Nukissiorfiit får et centralt callcenter, hvor kunderne kan henvende sig telefonisk, ligesom det også skal være muligt at ordne flere ting over nettet.