Naalakkersuisut angriber uforstående fiskerivirksomheder

Finn Karlsen beskylder rederier for ikke at ville aflevere data, GA siger, at han burde vide bedre.
10. juli 2014 14:45

Selvstyret er ikke i besiddelse af data om Fiskeriselskabernes økonomi og drift. Data der blandt andet skal danne grundlag for Naalakkersuisuts formulering af fiskeripolitik, og politik om fiskeriressourcerente. Det siger Naalakkersuisoq for fiskeri Finn Karlsen, Siumut, som ikke er i tvivl om, hvor han vil placere skylden.
 
- Denne situation er opstået fordi rederierne ikke har været villige til at udlevere disse oplysninger, siger Finn Karlsen.

En kommentar som bliver modtaget med undren hos direktøren for Grønlands Arbejdsgiverforening.

- Det er vi selvfølgelig meget kede af, at Finn Karlsen siger på den måde, fordi han burde vide bedre, siger direktør for GA, Brian Buus Pedersen.

Han peger på, at GA og rederierne ikke har modsat sig kravet om at udlevere data fra rederierne.

- Faktisk har vi brugt rigtigt store ressource på, og det synes jeg også, at Finn Karlsen burde vide, netop at få udviklet en skabelon, sådan at alle rederierne kan aflevere data til Selvstyret i et ensartet format, som det muligt at få hoved og hale på.

Netop for overskueligheden mener Brian Buus Pedersen også, at det er ufornuftigt, at overdynge Selvstyret med en kæmpe stor datamængde.

- Med den her bekendtgørelse laver man en bombastisk udmelding om, at de vil have tusindvis af data, som vi er helt overbeviste om kun vil skabe mere forvirring end gavn.

Finn Karlsen peger til gengæld på, at de nye oplysninger vil kunne give Naalakkersuisut det fornødne overblik, som kan bidrage til, at fiskeressourcen udnyttes bæredygtigt.

Her gør Brian Buus Pedersen det også klart, at han mener, at Finn Karlsen skal have de informationer, men han har alligevel en opfordring til Naalakkersuisut.

- Lad os dog sætte os sammen, og være enige om, hvad der skal til for at de kan få de data, så de rent faktisk kan bruge dem på en nyttig måde, og uden at spilde rigtigt mange menneskers tid.