Mindst 50 døde i oversvømmelser i det centrale Afghanistan

Afghanistan har været hårdt ramt af voldsomme regnskyl de seneste uger. Det har foresaget dødsfald, kvæstelser, ødelagte huse og oversvømmede butikker.
I Afghanistan er flere tusinde huse og butikker ødelagte efter kraftigt regnskyl og oversvømmelser i Ghor-provinsens hovedstad, Firozkoh. Foto © : AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
18. maj 2024 12:35

Kraftig regn og oversvømmelser har kostet mindst 50 personer livet i det centrale Afghanistan.

Derudover er mange hovedveje blevet afskåret fra området på grund af regnen, der begyndte fredag.

Det siger chefen for informationsafdelingen i Ghor-provinsen, Mawlawi Abdul Hai Zaeem, lørdag til nyhedsbureauet Reuters.

Der er ifølge ham ingen oplysninger om, hvor mange der er kvæstet.

Han tilføjer dog, at 2000 huse i den centrale provins er fuldstændig ødelagte, mens 4000 huse er delvist ødelagte.

Dertil står mere end 2000 butikker under vand i provinsens hovedstad, Firozkoh.

Sårbar for klimaforandringer

FN anser Afghanistan - der er et af verdens fattigste lande - for at være et de steder i verden, der er mest sårbare over for klimaforandringer. Landet har også generelt været hårdt ramt af voldsomme oversvømmelser det seneste stykke tid.

Landet har haft en relativt tør vinter, hvilket har gjort det sværere for jorden at absorbere nedbør, og dermed er risikoen for oversvømmelser steget.

I sidste uge ødelagde oversvømmelser - også forårsaget af kraftig regn - landsbyer i det nordlige Afghanistan og dræbte 315 mennesker. Dertil blev mere end 1600 personer kvæstet.

Det oplyste myndighederne sidste søndag ifølge Reuters.

/ritzau/