Luksusvand også ramt af stenskred

Det store stenskred i Qeqertarsuaq i weekenden, har efterladt byen med nødtørftig vandforsyning. En af byens større virksomheder mineralvandsfirmaet 938, er også blevet ramt på sin livsnerve.
19. august 2014 04:42

- Det har været som en stor lavine af sten og jord, siger Martin Wiedmer til KNR. Han er 938's schweiziske business development manager.

- Jeg har hørt fra vores ansatte, at vandrøret til vores mineralvandsanlæg er revet fuldstændig fra hinanden i hele sin længde. Vi håber nu, at forsikringen dækker, siger Martin Wiedmer.

Ingen mennesker kom ifølge politiet noget til, da der skete et stort stenskred efter mange dages tung regn. Byens bro over Rødelven er blevet beskadiget af vandmasserne.

LÆS OGSÅ VIDEO Vandforsyningen i Qeqertarsuaq ramt af jordskred

I Qeqertarsuaq er der to vandrør, som følger hinanden parallelt med cirka 50 meter imellem. Mineralvandsfabrikken 938 har det ene og Nukissiorfiit det andet. Nukissiorfiit står for vedligeholdelse af begge rørene, der begge skulle være totalskadet.

938 er et kendt brand for kildevand i Grønland
Firmaets business development manager har ikke set skaderne med egne øjne. Derfør tør han heller ikke udtale sig om, hvor hårdt de vil blive ramt økonomisk af stenskredet.

Konsekvenserne i Qeqertarsuaq er her dagen efter stadig meget synlige i hverdagen. Nukissiorfiit har via byens gamle vandværk etableret en midlertidig vandforsyning, og derfor skal borgerne stadig koge deres vand.

Vi får se, om der snart kommer til at flyde med både postevand og kildevand fra Qeqertarsuaq.