Kronprinsfamilien indtog Qaqortoq i dag

Lidt før klokken 10 i formiddags lagde kongeskibet Dannebrog til i havnen i Sydgrønlands største by. Og på kajen stod Kommune Kujalleqs kommunalbestyrelse klar til at modtage de kongelige gæster.
Skrevet af Karsten Sommer
03. august 2014 14:15

- Der var mange mennesker på kajen for at modtage de kongelige, og de blev meget glade da de så at både Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary var iklædt grønlandsk nationaldragt, fortæller KNR Kujataa´s Jørgen Semionsen.

Også de fire prinser og prinsesser var iklædt nationaldragt. Og ikke kun vestgrønlandsk dragt, men også østgrønlandsk og Thule-dragt.

Besøget i Qaqortoq startede dernæst med en lidt usædvanlig begivenhed hvor de kongelige stillede op til fotografering, sammen med de Qaqortoq-borgere, der er født samme år som dem. Så både  Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary fik mødt deres såkaldte "kussannak´er".

- På Høeghs Plads neden for kirken, stod mange Qaqortoqborgere, der er født i 1968 som Kronprins Frederik, og i 1972, som kronprinsesse Mary, klar til at få taget et billede sammen med de kongelige. Der var flest 68´ere, ikke så mange 72´ere, men folk var glade for muligheden for at være med på det her helt specielle foto.

- Man skulle dog ikke fremvise dåbsattest for at få lov til at være med, men jeg tror ikke der var nogen der snød, siger Jørgen Semionsen.

Tvillingerne Vincent og Josephine fik også lov at indvie deres helt egen lille park - kaldet "Prins Minik og Prinsesse Ivalo´s Poppellund" - hvor de plantede et træ hver.

Og så er dagen ellers gået med besøg på byens vigtigste institutioner, såsom Højskolen, Campus Kujalleq, fiskefabrikken og en række børnerinstitutioner.

Hele besøget er foregået i strålende sol og med flag vajende fra alle flagstænger.

I aften klokken 18 sejler Dannebrog videre med ankomst i Paamiut i morgen klokken 12.