Kommuneqarfik Sermersooq betaler gildet

Det var Kommuneqarfik Sermersooq der betalte gildet, da Naalakkersuisut i går fastlagde den nye midlertidige udligningsordning for kommunerne.
21. august 2014 05:52

54 millioner skal kommunen af med, til henholdvis Kommune Kujalleq og Qaasuitsup Kommunia.
 
Det får konsekvenser for øst-vest-kommunen. Borgmester Asii Chemnitz Narup slår fast, at en enig kommunalbestyrelse den 17. juli bestemte:
 
- Vi sætter ikke skatten op og vi sparer ikke på anlæg. Tilbage er der mulighederne for at fyre medarbejdere og spare på serviceniveauet. Der bliver uvægerligt serviceforringelser og fyringer i vores kommune. Det er de eneste knapper vi har at dreje på, når vi skal få kommunens finanser til at gå op, siger Asii Chemnitz Narup.

LÆS OGSÅ Udligningen er afgjort: Sermersooq skal aflevere 54 mio. kr.

I dag holder Kommuneqarfik Sermersooq økonomiudvalgsmøde, og her vil borgmesteren sammen med de andre partier trække i arbejdstøjet, og få lagt en plan for hvordan man får kompenseret for de 54 millioner som kommunen nu skal af med.
 
Samtidig ryster Asii Chemnitz Narup på hovedet over hele forløbet i forhandlingerne.
 
- Jeg må sige at jeg føler mig fuldstændigt til grin. Vi har været til rigtig mange forhandlinger i den seneste tid. Og så kommer der et resultat, hvor Naalakkersuisut introducerer et helt nyt parameter for udligning, som vi aldrig nogensinde har diskuteret eller haft mulighed for at forholde os til, siger Chemnitz Narup.

LÆS OGSÅ Kujalleq-borgmester ikke helt tilfreds med midlertidige udligningsreform

- Det handler om at de kommuner, hvor der er affolkning, og som nu tilgodeses af den grund. Det har vi aldrig nogensinde diskuteret, og det anser jeg for fuldstændig uansvarligt og useriøst, siger Kommuneqarfik Sermersooqs borgmester Asii Chemnitz Narup.