Juliane efterlyser unge kandidater

Politikernes arbejdsbetingelser kan gå hen og blive et tema i valgkampen. IA's medlem i Inatsisartut, Juliane Henningsen, vil nemlig have bedre arbejdsbetingelser for politikere med små børn.
05. februar 2013 08:23

- I mit nu 7-årige politiske arbejde, har jeg mødt mange unge kvinder og mænd med børn, der brænder for at være en del af det politiske arbejde, men som vælger IKKE at stille op, fordi arbejdsvilkårene ikke er familievenlige. Det må vi sætte en stopper for ved at ændre strukturen i det politiske arbejde, skriver Juliane Henningsen i en pressemeddelelse.

- Arbejdsdagene kan være lange og ofte medføre at man ikke ser sin familie i mange dage. Det er ikke sundt at arbejde under sådanne forhold, og vi må i den næste valgperiode tage spørgsmålet op og gøre arbejdsstrukturen mere familievenlig. Jeg selv har været nødsaget til at give afkald på min post i finansudvalget, fordi jeg har 2 børn, og en arbejdsdag i finansudvalget kunne være fra kl. 9 til 23 om aftenen. Det burde ikke være nødvendigt, siger hun.

Og Juliane Henningsen har et konkret forslag til, hvordan politikerlivet bliver mere familievenligt.

- Hermed vil jeg gerne opfordre unge mennesker til at stille op og ikke lade den gamle og rustne arbejdsmetode stoppe tanker om at gøre en forskel. For vi kan ændre på strukturen. Det kan for eksempel gøres ved at strække samlingerne i Inatsisartut til at vare i flere måneder eller dele samlingerne op i endnu flere end de nuværende to om året, lyder det altså fra IA's Juliane Henningsen.