Ittoqqortoormiit frygter udlignings-konsekvenser

I Kommuneqarfik Sermersooqs mindste by, Ittoqqortoormiit, ved de godt, hvem der skal være med til at betale prisen for udligningsreformen.
Skrevet af Camilla Dam
26. juli 2014 13:06

Ifølge planerne får kommunen et budget, der er 56 millioner kroner mindre end det nuværende, og Atassuts kommunalbestyrelsesmedlem Erling Madsen frygter for konsekvenserne.

- Det er skræmmende. Nu var der lige kommet lys for enden af tunnelen, og så kommer det her, siger Erling Madsen, der kommer fra Ittoqqortoormiit.

Et spørgsmål om boliger
Byen på østkysten med omkring 450 indbyggere har haft glæde Kommuneqarfik Sermersooqs vilje til at løfte hele i kommunen.

LÆS OGSÅ OVERBLIK over udligningsreformen

Økonomiudvalget netop har bevilliget penge til at istandsætte 36 boliger i Ittoqqortoormiit og planlægger at opføre nye boliger til næste år.

Erling Madsen frygter, de projekter syltes, hvis kommunes økonomiske situation forringes, men der er også andre steder, hvor Ittoqqortoormiits borgere vil mærke budgetnedskæringerne.

- Socialhjælpen er blevet højere, siden vi blev en del af storkommunen. Vi har mange sociale klienter i vores by, derfor vil nedskæringer ramme os alle, siger Erling Madsen.