Inatsisartut glæder sig til at komme igang med det politiske arbejde

KNR gav fire Inatsisartut politikere to spørgsmål for at høre, hvad de så frem til ved dette års efterårssamling. Svarene var vidt forskellige.
De 31 Inatsitartut-medlemmer var samlet til årets efteråssamling i går - vi fangede fire af dem inden. Foto © : Else Olsvig/KNR
23. september 2023 16:12

I går åbnede Inatsisartuts efterårssamling 2023. Det blev på alle måder en indholdsrig dag.

Mimi Karlsen, naalakkersuisoq for sundhed, og Karl Tobiassen, naalakkersuisoq for fiskeri og fangst, sagde begge farvel til deres naalakkersuisoq poster. 

Samtidig kom meldingen om, at der bliver oprettet et nyt departement for selvstændighed.

Men inden det hele gik løs, var der mere fredeligt på gangene og KNR formåede at fange fire Inatsisartut-medlemmer på gangen.

Vi gav dem de samme to spørgsmål - men svarene var vidt forskellige: 
 

Lars Poulsen
Lars Poulsen Foto © : Sikkersoq Rosing Karlsen

Lars Poulsen (S)

Hvad glæder du dig mest til i dag?

-Jeg glæder mig til at tale om målene vedrørende børnene og de unges fremtid og ikke mindst forfatningsforslag, siger han.

Hvad tror du kommer til at fylde mest i debatten?

-Jeg tror forfatningsforslag vil skabe mest debat, fordi nogle gange har de andre partier forskellige meninger, siger Lars Poulsen (S).

 

Nivi Olsen Foto © : Sikkersoq Rosing Karlsen

Nivi Olsen (D):

Hvad glæder du dig mest til i dag?

-Jeg glæder mig til at tale om befolkningernes levevilkår i samfundet, som er meget utålelige i dag. Og det er meget vigtigt, vi får styr på Grønlands økonomi, så befolkningens levevilkår kan blive bedre.

Hvad, tror du, kommer til at fylde mest i debatten?

-Jeg tror, at der vil være mest debat om børnenes levevilkår og anbragte børns levevilkår, som er noget, vi i demokraatit vil kæmpe for, siger Nivi Olsen (D).

 

Foto © : Paarnannguaq Nielsen

Aqqalu Jerimiassen (A):

Hvad glæder du dig mest til i dag?

-Jeg glæder mig mest til de punkter, vi selv er kommet med forslag om, siger han.

Hvad, tror du, kommer til at fylde mest i debatten?

-Jeg tror, de vigtige emner, som vil blive drøftet samlet i Inatsisartut. Det er sundhedsvæsenet, og dem der har erhverv i Grønland, siger Aqqalu Jerimiassen (A)

 

Foto © : Paarnannguaq Nielsen

Jens Napatok (N):

Hvad, tror du, kommer til at fylde mest i debatten?

-Vi har så mange bygder, som stadigvæk har problemer. For eksempel med affaldshåndtering og dagligvarebutikker, som ikke er blevet forbedret. Nogle af bygderne har ikke noget vandværk, og derfor skal byens borgere selv hente vand. Og det er det, som skal forbedres, og jeg håber, at der vil blive gjort noget ved det, siger Jens Napatok (N).