Handicapuge med fokus på forældre

Uge 41, der løber fra den 6. til den 12. oktober - er handicapuge i Grønland. Og i år vil der være særligt fokus på, hvordan vi i fremtiden kan blive bedre til at støtte forældre til børn med handicap.
22. august 2014 05:28

Temaet for handicapugen har afsætning i en konference sidste år, hvor det kom frem, at behovet for aflastning og aflastningsfamilier er et af de temaer, der ofte bliver taget op, når landsforeningen INOOQAT er i dialog med forældre til udviklingshæmmede børn.

For forældre til børn med handicap kan barnet - afhængig af handicappets karakter - kræve forældrenes opmærksomhed 24 timer i døgnet alle ugens dage.

Det er opslidende, og undersøgelser viser også, at forældre til børn med handicap er i høj risiko for at gå fra hinanden, fremgik det af konferencen.

Vigtigt at forældre kan få et pusterum
Medlem af Naalakkersuisut for Familie, Martha Lund Olsen, finder det vigtigt, at forældre til børn med handicap får et pusterum engang imellem. Blandt andet fordi der undertiden er andre børn i familien, der også kan have behov for særlig opmærksomhed i en periode.

Martha Lund Olsen og videns- og rådgivningscenteret om handicap, IPIS, har derfor besluttet, at uge 41 i 2014 skal sætte fokus på, at forældre til børn med handicap har behov for det omgivende samfunds støtte. Et centralt mål er at opnå forståelse for forældrenes situation og starte en dialog om de udfordringer, de står med i deres hverdag.

Der er mulighed for at søge tilskud til aktiviteter og arrangementer med tilknytning til temaet i handicapugen hos IPIS.

Ansøgningen skal være IPIS i hænde senest 12. september 2014.