Flere hundrede besøgte ny lufthavnsterminal før tid

Der var stor interesse i at se den nye lufthavnsterminal i Nuuk, da der søndag blev afholdt åbent hus.
Selvom den nye lufthavnsterminal i Nuuk endnu ikke er helt klar til at kunne tages i brug, fik nysgerrige borgere i dag mulighed for at kigge inden for. Foto © : Carsten Faurschou/ KNR
Skrevet af Gaaba Olsen, Thor Bill
28. april 2024 16:28

Selvom der er cirka syv uger til, at den nye lufthavnsterminal i Nuuk efter planen slår dørene op, kunne mange nysgerrige borgere i dag få en forsmag på de nye faciliteter. 

Greenland Airports og MT Højgaard havde nemlig inviteret til 'før-åbning' af lufthavnsterminalen. 

Og interessen var stor. Flere hundrede var mødt op for at se den nye terminal.

Én af dem var Jens Josvasen, der var begejstret for, hvad han så:

- Det er første gang, jeg kommer ind i så stor en bygning. Her i Grønland er lufthavnene ikke lavet som etagehuse, men den her er bygget på en anden måde. Det er fantastisk, når man aldrig har været i en bygning som denne, siger han.

Jens Josvasen var særligt begejstret for terminalens størrelse. Foto © : Carsten Faurschou/ KNR

Også Pilunnguaq Mikaelsen var overrasket over størrelsen på den nye terminalbygning.

- Bygningen er større, end jeg troede. Jeg rejser til Danmark hver sommer, og jeg glæder mig til, at den åbner til sommer.

Moderne terminal

Der er da også nok at glæde sig over ved den nye terminal, mener direktør i Air Greenland, Jacob Nitter Sørensen.

For der er tale om en yderst moderne bygning med det allernyeste udstyr.

- Det er de nyeste scannere til håndbagage og topmoderne bagagebånd og check-ind-systemer. Alle de her ting, som man selvfølgelig forventer, fungerer i en lufthavn, har man gjort rigtig godt her, siger han. 

Terminalen er endnu ikke helt færdig, og der står derfor byggematerialer og maskiner flere steder. Alligevel var der plads til rigtig mange nysgerrige gæster søndag. Foto © : Carsten Faurschou/ KNR

Det skal altså sammen være med til at gøre oplevelsen for de rejsende bedre og lettere, siger han:

- Jeg forventer, at kunderne og de rejsende kommer til at få en helt ny oplevelse. Det bliver en helt moderne lufthavn med det nyeste udstyr. Lyst, flot, en nemmere rejse og en bedre oplevelse både for os, der bor og rejser ind og ud af Grønland, men også for dem, der kommer og besøger os.

Naalakkersuisut har fulgt med

Ved arrangementet var flere politikere også mødt op. Blandt andet holdt formanden for naalakkersuisut, Muté B. Egede, tale for de mange fremmødte. 

Også naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur, Hans Peter Poulsen, var glad for at se den nye terminal. Selvom det ikke var hans første besøg. 

Det er en meget spændende proces, og vi har fulgt med i udviklingen, der endelig er på vej til at blive færdig. Under hele byggeriet har naalakkersuisut haft mulighed for at besøge og få fortalt om processen af byggeriet. Nu ser det ud til at tage sit udseende. Og det er rigtig godt at vide, hvor stort det er, og hvad der er klar.

Terminalen forventes at åbne endeligt den 17. juni, mens den første atlantflyver lander i den nye lufthavn i Nuuk den 28. november.