Flere grønlandske studerende til USA

Der skal flere unge grønlændere ud og studere i udlandet. Det er et fokus for rektor på Ilisimatusarfik Tine Pars. Og i disse dage er der særlig fokus på mulighederne i USA.
Skrevet af Sara K. Jakobsen
09. september 2014 12:38
I dag inviterer direktør for Danmark-Amerika fondet og Fulbright Kommissionen, Marie Mønsted, til åbent hus fra kl. 14.30 på Eskimo Slottet ved GU i Nuuk, og i morgen holder Ilisimatusarfik International Dag fra klokken 13-16. Her vil Marie Mønsted holde oplæg.
 
Målet er at give de studerende et skub på vej ud i den store verden, og for at vejlede de studerende om, hvilke muligheder der er, eksempelvis at tage en uddannelse i USA.
 
 
- Hvordan gør man i praksis, hvis man gerne vil læse i USA. Hvad gør man med visum, hvordan får man startet på det her, hvordan får man skaffet penge til det, siger Marie Mønsted til KNR.
 
Hun lægger vægt på, at et studie- eller praktikophold i USA kan give de grønlandske studerende mulighed for at blive fagligt dygtigere og skaber kontakt med omverdenen.
 
Flere fordele
- Amerikanerne er superdytige til networking, og de kontakter man får, som man kan bruge resten af sit liv. Så jeg synes, at man får mange ting med sig, siger Marie Mønsted.  
 
Udover gratis vejledning om universitetsstudier i USA, finansierer begge organisationer forskellige praktikprogrammer over hele USA.
 
Organisationen, der i forvejen har kontakt med uddannelsessteder i Nuuk, har endnu ikke planer om at rejse ud til de andre uddannelsesbyer i Grønland. Men på nuværende tidspunkt, er de i gang med at finde muligheder for det.