Bølge af hærværk i Sisimiut

Råstofskolen i Sisimiut har den seneste tid været ramt af hærværk så mange gange, at politiet kalder det en bølge. Og det er begået af mindreårige.
En bølge af hærværk på Råstofskolen i Sisimiut har lige nu politiets opmærksomhed. Foto © : Thor Bill / KNR
25. juni 2024 10:45

Tre gange på en uge har Råstofskolen i Sisimiut oplevet hærværk på deres maskiner, skriver Grønlands Politi i en pressemeddelelse.

Konsekvenserne af de mange hærværksepisoder er, at der blandt andet manglede fire maskiner til den praktiske del af svendeprøver, der blev holdt 17. juni.

Derudover vurderer politiet, at hærværket kommer til at koste omkring 60.000 kroner. Men det endelige beløb kendes ikke, skriver de.

- Vores lokalområde lider under denne slags kriminalitet, som både har konsekvenser for samfundet og den enkelte elev på Råstofsskolen, siger politikommissær Karl Jørgen Lennert fra Sisimiut Politi og fortsætter:

- Vi gør fra politiets side alt, hvad vi kan for at komme til bunds i hærværkssagerne, og har også allerede fundet de formodede gerningspersoner, som viser sig at være mindreårige.

Når der er tale om mindreårige, der begår noget strafbart, bliver de sociale myndigheder kontaktet, og politiet oplyser, at der stadig er fokus på området fra politiets side.