VIDEO Trofast medarbejder får dronningens fortjenstmedalje

Som 14-årig begyndte Isak Cortzen at arbejde for Den Kongelige Grønlandske Handel, KGH. Nu er han 64 år, firmaet er blevet til Royal Arctic Line og han møder stadig op til tiden.
16. september 2014 08:33

Efter 50 år har Isak Cortzen i allerhøjeste grad fortjent dronning Margrethes fortjenstmedalje af sølv, som han modtog i Ilulissat mandag.

Efter så lang tid på arbejdsmarkedet skulle man tro, Isak Cortzen er klar til pension, men sådan forholder det sig ikke.

- Overhovedet ikke, jeg kan ikke engang forestille mig et stillestående liv.

- Uanset hvilket job man ønsker sig, så skal man også være indstillet på at være trofast. Jeg er nok et af de bedste eksemplarer til at forsvare påstanden. Kort sagt, jeg er trofast mod arbejdet og møder altid op, siger han til KNR.

12 timer hver dag
Da Isak Cortzen begyndte hos KGH for 50 år siden, var arbejdsbetingelserne noget anderledes.

- Dengang startede vi arbejdsdagen kl. 6 og sluttede dagen kl. 18. Det vil sige, vi havde en 12 timers arbejdsdag i KGH dengang.

- I dag har vi alskens moderne udstyr til rådighed. Vi har ikke engang rigtig brug for vores hænder til arbejdet, fortæller han og sætter sig op i sin gaffeltruck.

Gode råd til ungdommen
Med et langt arbejdsliv bag sig har Isak Cortzen lutter gode råd til nutidens unge lærlinge.

- Vær trofast mod arbejdet, lær at vågne op om morgenen og følg med i alt, hvad der sker på arbejdet. Det er de glæder ved arbejdslivet, jeg kan videregive til de unge, siger han.