VIDEO Finn Karlsen afviser afgifter på torsk

Naalakkersuisut lægger i finanslovsforslaget for 2015 op til, at der skal lægges afgift på alle fiskearter, der fiskes. Men nu siger naalakkersuisoq for fiskeri, Finn Karlsen, at han er i mod en afgift på torskefiskeriet.
27. august 2014 07:28

- Jeg regner overhovedet ikke med, at der kan lægges afgift på torskefiskeriet. Det er måske mulighed for at lægge en afgift, hvis priserne steg til de firedobbelte.

- Men så længe priserne er, som de er i dag, kan det ikke betale sig at lægge afgift på torskefiskeriet, siger Naalakkersuisoq for fiskeriet Finn Karlsen til KNR.

Ifølge Naalakkersuisuts forslag til finanslov for 2015 skal enhver fiskeart, der fiskes op i en vis mængde, belægges med en afgift fra og med 2016. Der budgetteres således med en årlig merindtægt på 15 millioner kroner i 2016 og 50 millioner kroner fra 2017.

Står fast i sin holdning
Men naalakkersuisoq Finn Karlsen støtter ikke op om en afgift på torskefiskeriet. Og på spørgsmålet om han allerede nu kan love, at der ikke indføres afgift på torsk, svarede han i Qanorooq:

- Ja. Så klart kan jeg svare dig, siger Finn Karlsen.

Han har over for KNR udtalt, at han ikke tidligere ikke har været vidende om, at der skal etableres en arbejdsgruppe, der skal se på, hvilke ændringer der skal foretages i fiskeripolitikken trods opgaven står beskrevet i finanslovforslaget.

Før Karlsens tid
Finn Karlsen forklarer sin manglende viden med, at planen om arbejdsgruppen blev fastlagt, før hans indtrædelse i Naalakkersuisut.

- Jeg forstår nu, at man har talt om det, før jeg blev medlem af Naalakkersuisut. Hvis der er sådan en plan, har man uden tvivl sikkert tænkt, at arbejdsgruppen først skal begynde sig arbejde i de næstkommende år, 2015, -16 og -17.

- Og vi skal vurdere, hvilke fiskerarter man lægge afgift på, og derefter skal vi tage stilling til forslagene, siger altså naalakkersuisoq for fiskeri, Finn Karlsen i Qanorooq.