Vestager ny EU kommissær

Den danske regering må omrokere, efter Indenrigs og økonomiministeren har fået nyt job
31. august 2014 12:41
Det er skifte dag for regeringen i den sydlige del af Rigsfællesskabet. 
 
Indenrigs- og økonomiminister Margrethe Vestager har nemlig takket ja til at blive EU kommissær, og forlod derfor er her til formiddag regeringen lige som hun overlod formandsposten hos det radikale venstre til Morten Østergaard.
 
Den nu forhenværende minister og kommende kommissær får masser roser med på vejen fra såvel politiske venner som modstandere. Selv glæder hun sig til de nye opgaver.
 
- For mig er det jo et nyt afsnit i mit arbejdsliv, bare det at begynde at arbejde på et andet sprog er jo en meget stor forskel, siger Vestager til DR.
 
Den danske EU kommissær for klima Connie Hedegaard, siger til Ritzau, at man sender en af Danmarks mest respekterede politikere, som kan gøre sig gældende, blive lyttet til og kan sætte sig i meget kompliceret stof og gøre sig internationalt.
 
- Margrethe Vestager er et oplagt valg, og jeg mener også, at det er et super godt valg. Kommissionen vedtager alt i enighed, så det er en platform, hvor man får indflydelse på politik meget bredt, og det tror jeg Margrethe Vestager vil være meget god til, siger Hedegaard.
 
For den danske regering betyder Margrethe Vestagers exit til Bruxelles, at hendes radikale partifælle Morten Østergaard ser ud til at overtage Indenrigs- og Økonomiministeriet. 
Han efterlader således sin taburet i Skatteministeriet, og her mener DRs unavngivne kilder at vide, at Socialdemokraterne overtager den post.
 
Det har gennem længere tid været ventet, at der muligvis kunne ryge en dansk minister til EU, men det var Helle Thorning, der var kørt i stilling til posten som EU præsident.
 
Her blev polske Donald Tusk dog foretrukket, og så blev det altså Margrethe Vestager, der i stedet har valgt at pakke kufferten og drage til Bruxelles.