Verdens hårdeste skiløb - Arctic Circle Race - gennemføres

Verdens hårdeste skiløb - Arctic Circle Race - gennemføres på trods af det varme vejr, som præger Grønland i disse uger. Det forsikrer arrangørerne, der ellers har måttet se at det usædvanligt varme vejr har fået både sneen og søerne omkring Sisimiut til at tø op.
Skrevet af Karsten Sommer
20. marts 2013 05:55

For eksempel regner man ikke med at det sædvanlige målområde på Spejdersøen, når at fryse til igen, inden Arctic Cicle Race skydes i gang den 5 april.

- Vi flytter derfor målområdet, så det ligger på land på den anden side af søen, og desuden flytter vi Campen, hvor løberne overnatter, tættere på byen. Den kommer til at ligge ca. 10 km fra Sisimiut, hvilket også gør transport af tungt udstyr nemmere, siger Arctic Circle Race formand Jens Klaus Lennert.

- Men der er tre uger endnu, og vejret kan sagtens nå at slå om.  Vi gør i hvert fald alt hvad vi kan, for ikke at skuffe de 177 tilmeldte løbere, understreger han.

- Og skulle det ende med et Arctic Circle Race med regn, slud og tung sne, så lever Arctic Cirlce Race jo bare igen op til at være verdens hårdeste skirace, slutter Jens Klaus Lennert.