Utilfredshed med formanden for GHF

Fire bestyrelsesmedlemmer har forladt bestyrelsen i Grønlands Håndbold Forbund, heriblandt formand og næstformand. Et af de tilbageværende medlemmer af bestyrelsen Hans Lyberth giver nu sin version af balladen hos GHF.
Skrevet af Peter Troelsen
25. juni 2013 10:21

Lyberth afviser at der kun har været stridigheder i bestyrelsen og gør opmærksom på at GHF for nyligt har modtaget et brev fra seks medlemsklubber. De beder om et ekstraordinært repræsentantskabsmøde, da de ifølge Hans Lyberth nærer mistillid til formanden for GHF Elise Bruun.

Dette ønske har GHF ifølge Hans Lyberth valgt at respektere, og det ekstraordinære repræsentantskabsmøde afholdes snarrest muligt. Så kan man jo altid spørge til hvilken nytte, da Elise Bruun jo allerede har forladt bestyrelsen for GHF.

Meget tyder på en intern magtkamp mellem forskellige klubber og fraktioner i grønlandsk håndbold. I oktober sidste år var der også mistillid til den daværende formand for GHF, og i stedet for at gøre en indsats for at Grønland kan genindtage sin fremtrædende position i international håndbold har klubberne altså valgt at bruge kræfter på konfrontationskurs internt i forbundet.