Udstilling: Et tidsbillede af Grønland

Fotograf Inuuteq Nuka Kriegel og Filip Gielda udstiller portrætter af 13 kendte personer i Grønland i Det Grønlandske Hus i København. Udstillingen skal vise verden et moderne og globalt Grønland.
17. september 2014 04:52

KØBENHAVN: Verden skal se et mere nuanceret billede af, hvad Grønland er. 


Sådan lyder budskabet bag den grønlandsk fotoudstililng "13" i Det Grønlandske Hus i København, der åbner i morgen. Det sker som en del af Greenland Eyes Film Festival i den danske hovedstad.

Det er den grønlandske fotograf, Inuuteq Nuka Kriegel fra Nuuk og polskfødte Filip Gielda, der også bor i Nuuk, som står bag udstillingen.

- Vores mening er, at vi skal vise Grønland fra et lokalt perspektiv fra folk, der bor i Nuuk og til folk, som aldrig har hørt om Grønland for at vise, hvor moderne Grønland er, siger Filip Gielda.

Vil vise virkeligheden i Grønland
- Det er nødvendigt, fordi der virkelig er mange fordomme om Grønland. Og viden om Grønland generelt og globaliseringen i Grønland er virkelig begrænset, så vi vil gerne fremvise, hvad der sker i Nuuk. Hvordan ser det ud i virkeligheden og til dagligt, siger han.

De 13 personer - som blandt er Aleqa Hammond, "Kunngi" og Nuka Bisgaard - er fotograferet i både professionelle og private rammer og interviewet om emner som fx kærlighed, sex og had. Netop for at give indsigt i deres liv, fortæller Inuuteq Kriegel.

Bliver udgivet i bogform og som e-bog
- Det er jo alt fra politikere til kunstnere til malere til musikere. Så vi prøver at få en stor del af menneskerne med. Men det er også meget de mennesker, man ser i medierne, så derfor er de med. De gør noget specielt for Grønland, har en speciel rolle i Grønland og en speciel rolle i Nuuk. Og det er også derfor, vi har valgt dem ud.


Planen er, at billederne også skal udkomme på tryk som almindelig bog samt e-bog, så det lettere kan distribueres globalt.

Gå selv på opdagelse på fotoprojektets flotte website.