Uddannelse, uddannelse, uddannelse

Sådan lyder det fra politikerne her i landet, og også i arktisk Canada, hvor netop uddannelse er en af de største udfordringer for Canadas oprindelige folk
15. juli 2013 07:19

Hvordan kan uddannelse gøres relevant og tidssvarende? Det er det store spørgsmål for oprindelige folks skoler? Blandt Canadas oprindelige folk er uddannelse et stort problem og giver mange udfordringer.

Den canadiske lærersammenslutning holdt deres årsmøde i Ottawa i denne uge for at diskutere disse udfordringer. Sammenslutningen repræsenterer i alt en kvart million lærere i Canada.

I alt deltog 150 inuit, indianere og metis ledere ved årsmødet for at fremlægge deres synspunkter.

Mary Simon, den kendte Inuit leder, som nu er formand for den nationale komite for Inuits uddannelse, forklarede ved årsmødet at Inuit har begyndt en national kampagne for at prøve at forbedre uddannelsen blandt inuit.

Mary Simon siger til radioavisen at noget af det vigtigste for at forbedre Inuits uddannelse er at få forældrene engageret i den.

Alt for ofte må børnene selv prøve at komme igennem skoleårene, uden nogen hjælp hjemmefra, og det bliver ikke altid en succes.

Så en del af Inuit komiteens oplysningskampagne går ud på at få forældrene interesseret og engageret i deres børns uddannelse,

- Det er en stor udfordring for alle, siger Mary Simon.