Tyverier og vold gav travlhed hos ordensmagten

Som vanligt har politiet i Nuuk brugt en stor del af deres tid på husspektakler. Hele 11 gange var den gal i den forgangne uge, men meget usædvanligt var det ikke i weekenden, der var mest at se til med balladen på hjemmefronten. Kun tre af tilfældene skete mellem fredag og mandag.
Skrevet af Peter Troelsen
14. januar 2013 10:17

To voldssager havde politiet med i deres rapport over sidste uges ulovligheder. Desuden var der et større tyveri af skrabelodder fra Spar i Qinngorput at tage fat på. En 22-årig mand indfandt sig søndag aften kl. 2130 i butikken, hvor han fik afledt personalets opmærksomhed, hvorefter han tilegnede sig en kasse med skrabelodder og forlod butikken. Den 22 årige blev genkendt af personalet, og en politipatrulje anholdt kl. 0330 manden i en bil, hvor han befandt sig sammen med 3 andre unge mennesker. Skrabelodderne blev ligeledes fundet i bilen.

En snescooter var for fristende for en 16-årig mand, så kan stjal den i området omkring blok 10. Sammen med et par kammerater kørte den unge mand rundt i området, og det faldt en årvågen borger så meget for brystet, at der blev ringet til politiet. De fandt snescooteren efterladt ved havnen, og ikke langt derfra slog lovens lange arm til mod det 16-årige.

Der efterlyses endnu engang oplysninger, der kan føre til opklaring af indbruddet hos TELE og de to indbrud på Hotel Hans Egede. Politiet har modtaget flere henvendelser i den anledning, men mangler stadigvæk det sidste spor, der kan føre til anholdelse af gerningsmændene.