Tre Uummannaq-fabrikker er en for meget

Det er kommet den mindre arbejdsgiverforening Nusuka for øre, at Polar Seafood skulle have planer om at bygge et indhandlingssted i Uummannaq by.
26. august 2014 13:30

- Er der overhovedet plads til tre fiskefabrikker i Uummannaq by, spørger formand i Nusuka, Gerth Lynge, som mener, at virksomheden med planer om at bygge et anlæg må være Polar Seafood.

- Hvis Polar Seafood agter at konkurrere med Royal Greenland A/S, hvad sker der så med det tredje selskab i byen Upernavik Seafood, som Royal Greenland og Polar Seafood jo ejer to lige dele af? Lyder det spørgende i pressemeddelelsen.

Arbejdsgiverformanden vil gerne vide, om det er for at udvide indhandling af hellefisk, at Polar Seafood har tænkt sig at opstarte i Uummannaq.

En stor misforståelse
Men Polar Seafood har ingen planer om at åbne nogen fiskefabrik eller noget som helst anlæg i Uuummannaq.

- Gerth Lynge må have misforstået, hvad der måske sker i Uummannaq. Jeg har hørt, at der er andre, der vil starte noget op, men Polar Seafood har intet at gøre med det, siger bestyrelsesformand Henrik Leth til KNR.

- Indhandlingsprisen på hellefisk er så høj i øjeblikket, at vi heller ikke overvejer at åbne nye anlæg andre steder, slutter han.