Til kamp for de unges stemme i Arktis

Den unge Aili Liimakka Laue, er som den eneste unge fra Grønland, med under ICC’s konfenrence i Inuvik, for at gøre opmærksom på de unges uddannelse i arktiske lande, børns og unges rettigheder samt at gøre opmærksom på de unges stemme i Arktis.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
24. juli 2014 04:06

- Det er ikke godt nok, at jeg er den eneste unge, som er med som delegeret under ICC, og det er ærgeligt, siger den unge Aili Liimakka Laue.

Hun er blandt andet medlem af FN’s forum for unge, Arctic Region Youth Points, som har 3 sæder i FN’s Permanente Forum sammen med to samer fra Skandinavien. Hun blev medlem der i 2013.

LÆS OGSÅ Martha Lund Olsen vil bryde tabuer

- Jeg er den eneste unge fra Grønland under ICC’s konference, og det er ærgerligt. Det er også ærgerligt, at kun få unge fra andre arktiske lande også er med. Derfor har vi nu planer om, at ændre dette, sådan at flere unge fra de arktiske lande kan være med i ICC’s konferencer i fremtiden.

LÆS OGSÅ ICC-konferencedeltagere æret

Men hun og de andre unge, får noget at kæmpe for, da økonomien, især ICC Grønlands økonomi i dag, ikke er som det har været, på grund af nedskæringer fra Naalakkersuisut.

- Det er ikke kun regeringen i Grønland, der har skåret tilskuddet til ICC Grønland, andre arktiske lande har også i den seneste tid oplevet dette. Dette er ærgeligt, da arbejdet for unge i de arktiske lande i dag er så vigtigt, siger Aili Liimakka Laue, som i dag bliver indstillet, som medlem af ICC Grønland, når ICC’s konference slutter i dag.