Tegnestue anbefaler billig ombygning af Inatsisartut

Det er både billigere og en udmærket løsning at renovere den nuværende Inatsisartutbygning i Nuuk frem for at bygge en ny. Sådan lyder vurderingen fra Tegnestuen Nuuk i Politiken i dag.
01. september 2014 09:06

Tegnestuen har givet sit bud på, hvad en total modernisering og gennemisolering af den nuværende bygning vil koste. Og prisen lyder på omkring 80 millioner kroner, hvilket inkluderer en ny ekstra etage til mødelokaler.

Renoveringen af Inatsisartut-bygningen er et alternativ til forslaget om at bygge en helt ny bygning for politikerne og de politiske kontorer, som er budgetteret til omkring 190 millioner kroner. En plan, der i forrige uge sendte omkring 1000 indbyggere på gaden i protest, fordi mange mener, at udgiften er for stor.

Skimmelsvamp en skidt undskyldning
Fra flere sider bliver forslaget om, at en ny Inatsisartut-bygning skal placeres på det grønne område, Aqqaluks Plads, i Nuuk også kritiseret.

LÆS OGSÅ For og imod parlament på Aqqaluks Plads

Den nuværende Inatsisartut-bygning har i flere år været plaget af skimmelsvamp, men det gør det ikke umuligt at bruge bygningen efter en modernisering, siger arkitekt Peter Barfoed fra Tegnestuen Nuuk.

- Skimmelsvamp er en dårlig undskyldning. Det svarer til, at man køber en ny bil, fordi askebægeret skal tømmes, siger han til Politiken.

Han henviser i øvrigt til byggeriet af Nuuks kulturhus, Katuaq, fra 1997, som endte med at koste 50 procent mere end budgettet på 60 millioner kroner.