Svært at arrangere rekordstort Arctic Circle Race

Med den manglende sne i Sisimiut by, og det gode vejr med plusgrader, har arrangørerne bag Arctic Circle Race fået ekstra meget at se til i år.
Skrevet af Peter Troelsen
01. april 2013 06:25

 

Ruterne er flyttet op i fjeldene og ACR lejren tættere på byen. Derfor har det endnu ikke været muligt at lave de endelige rutekort og vandpost placeringer endnu.

- Det er et meget svært at arrangere i år, men vi skal nok nå det, og Igloo Mountain arbejder med løjperne, samt ACR's mange hjælpere der konstant er i gang. Det meget ekstra arbejde er dog ikke uden omkostninger, og KNI A/S har lige givet ekstra 100.000 kroner til at sikre vi når i mål, forklarer formanden for ACR Jens Klaus Lennert.

Arctic Circle Race er Grønlands største event, og et unikt produkt for samfundet.  Arrangementet har været en rigtig god reklame for Grønland de sidste 17 år, og arrangørerne håber på det samme de næste mange år, med opbakning fra erhvervslivet og fra den politiske side.  

- For selv med de mange frivillige, er det stadig meget dyrt. Uden sponsorer kunne Arctic Circle Race ikke gennemføres. I år er der igen stor interesse fra hele verden . Vi har deltagere med fra 16 lande hvilket i sig selv er en rekord, da vi aldrig har haft løbere fra så mange forskellige lande, forsætter Jens Klaus Lennert.

Der er nu deltager lister på acr.gl og disse opdateres under løbet, så alle i hele verden kan følge med.