Stor fjeldbrand brænder på anden dag

En stor fjeldbrand brød ud uden for Sisimiut onsdag.
18. juli 2013 13:40

- Ved 16-tiden i går der blev vi kontaktet af en mand, som fortæller, at han ser røgudvikling cirka ti kilometer øst for byen. Efterfølgende finder vi frem til, at der er fjeldbrand i området, siger Johan Davidsen fra politiet i Sisimiut.

Branden blev anmeldt af en mand, der var ude at gå en tur, i området 'Flaskehalsen' 3-4 km. øst for Sisimiuts skilift. Et sted der ligger lige på den populære vandrerute mellem Sisimiut og Kangerlussuaq.

- Da brandvæsenet fik kontrol med ilden, var et område på cirka 200 gange 200 meter, blevet afbrændt, fortæller Johan Davidsen.

Brandvæsenet fik kontrol med branden klokken fire i nat. Selvom området, der brænder, er blevet mindre, så trækker branden højere op mod fjeldet nu, forlyder det. 

Regionslederen har ikke nogen forklaring på branden endnu.

- Det har været meget tørt, og vi har haft meget lidt regn her over sommeren, så det er svært at sige, hvad der har været årsagen.

Johan Davidsen fra politiet opfordrer nu sisimiuttere og turister til at tænke sig om og være meget forsigtige, når de tænder ild.

- Vi skal tænke på, at terrænet i baglandet er meget tørt, så man skal være meget varsom med ild, siger politiets regionsleder.

Ingen er kommet til skade så vidt vides.

Ole Kreutzmann, der er beredskabschef i byen, fortæller, at 12 brandmænd har arbejdet i over 16 timer for at slukke den store brand på fjeldsiden. De var netop ved at blive afløst af 10 nye "friske" brandmænd før middag.

Radioavisen vil gerne i forbindelse med lyttere, som er på stedet. Send en SMS til nummeret 1717 for at komme i kontakt med os. Du skal først i beskeden skrive det grønlandske 'unnia' ELLER på dansk 'tip' og derefter bare dit navn, så vil en journalist muligvis ringe dig op.