Steen Lynge vil arbejde for en retfærdig udligningsordning

Der var for få fakta på plads, når det gælder Naalakkersuisuts beslutning om udligningsordning i 2015. Det mener naalakkersuisoq for Sundhed og Infrastruktur, Steen Lynge.
Skrevet af Sara K. Jakobsen
28. august 2014 13:05
Han stemte imod den nye ordning mellem kommunerne, men kom i mindretal, da spørgsmålet var til afstemning i Naalakkersuisut.

Han fortsætter dog kampen for en mere retfærdig ordning.

- Jeg vil arbejde for, at den fremtidige ordning, som skal gælde fra 2016 og frem efter, skal være baseret på faktuelle grundlag, og at den skal være retfærdig, siger han til KNR.

 
 

Da de fire storkommuner ikke kunne nå til enighed om, hvilken ordning der var tilfredsstillende, har Naalakkersuisut efterfølgende truffet en beslutning om, at Kommuneqarfik Sermersooq skal bidrage med 54 millioner kroner for 2015.

Ifølge Steen Lynge har Naalakkersuisut truffet beslutningen uden at tage hensyn til kommunernes oplysninger.

- Kommunernes udgiftsstruktur generelt set er ikke blevet belyst. Ikke alle kommuner har kommet med deres udgifter, som man skal tage hensyn til, når man træffer en beslutning.

- Derfor mente jeg, det ikke var det rette tidspunkt at ændre det nuværende kommunale udligningsordning, siger Steen Lynge.

Selvom der kan opstå interne uenigheder i Naalakkersuisuts- og Inatsisartuts beslutningsprocesser, er han stadig tryg ved deres beslutninger.

- Jeg arbejder med stor respekt for de beslutninger, som Inatsisartut træffer og udstikker, at Naalakkersuisut skal arbejde hen imod. Jeg vil fortsat respektere de beslutninger, man træffer, andet kan jeg ikke gøre, fortæller naalakkersuisoq for Sundhed og Infrastruktur Steen Lynge.