Steen Lynge imod udligningsreformen

Naalakkersuisoq for infrastruktur og sundhed, Steen Lynge, stemte nej til den midlertidige udligningsreform mellem kommunerne. Den er lavet på et ufuldstændigt beslutningsgrundlag, siger han til avisen AG.
27. august 2014 10:16

- Kommunernes faktiske udgiftsstrukturer, som er en meget grundlæggende oplysning, er så dårligt belyst, at det på nuværende tidspunkt ikke kan bruges som grundlag for at træffe en beslutning, der er retfærdig, siger Atassut-politikeren til AG.

Samtidig sætter han spørgsmålstegn ved det fornuftige ved at kompensere en kommune med kontanter, når en borger flytter væk.

LÆS OGSÅ Udligningen er afgjort: Sermersooq skal aflevere 54 mio. kr.

- I den nye kommune vil den nye borger have krav på en række serviceydelser. Det skal den nye kommune betale for, siger Steen Lynge til AG.

Lynge gør det klart, at han foretrækker en ordning, hvor kommunerne får det samme beløb per borger, og at han vil stemme mod finansloven, som den ser ud nu.

Hans stemme gælder dog kun i Naalakkersuisut, da han har overladt sit sæde i Inatsisartut til sin partiformand i Atassut, Gerhardt Petersen.

Og modsat Lynge, så bakker Gerhardt Petersen ifølge AG op om den midlertidige udligningsmodel.