Stadig intet nyt om forsvundet fly

I Østgrønland i går søndag, fortsatte eftersøgningen af piloten på det lille private fly, der torsdag forsvandt under en flyvning fra Keflavik i Island til Kulusuk. Men indtil nu uden resultat, oplyser Naviair søndag aften.
15. september 2014 04:10

Undersøgelsesområdet har i dag været udvidet. Blandt andet har en Challenger-Jet fra flyvevåbnet afsøgt et større område øst for Tasiilaq. Challenger-jetten var i nat i Danmark for at hente nyt radarudstyr. Men indtil nu, er hverken piloten eller vragdele af det lille fly lokaliseret.

Også skibe deltager i eftersøgningen
Samtidig har en Sikorsky helikopter fra Air Greenland været i luften, ligesom skibe i området er blevet anmodet om assistance i eftersøgningen.

Det forsvundne fly skulle være ankommet til Kulusuk ved 14-tiden torsdag.  

LÆS OGSÅ Eftersøgning af det forsvundne fly i gang

Ifølge NaviAir, havde man kontakt til flyet forholdsvis kort tid før den planlagte landing i Kulusuk. Men da flyet ikke dukkede op, blev en redningsaktion iværksat. Dog resulterede kraftig tåge og vind i området i, at eftersøgningen måtte udsættes til fredag.

Ved eftersøgningens start, at regnede man med, ud fra den seneste kontakt med piloten, at flyet ville befinde sig i nærheden af Kulusuk. Men området blev udvidet markant efter, at en borger havde observeret et mindre fly vest for Kulusuk.

LÆS OGSÅ Fly forsvundet: Eftersøgning sættes i gang

Det lille fly er uden radar og flyver derfor efter de visuelle flyveregler, hvor den primære navigation altså foregår ud fra flyets vinduer. Flyet havde brændstof til to en halv times flyvning, da det forsvandt.

Ledelsen af redningsaktionen ventes at træde sammen i aften for at drøfte om eftersøgningen skal genoptages i morgen.

Alle oplysninger om pilotens alder, køn og nationalitet tilbageholdes indtil videre af myndighederne.

LÆS OGSÅ Forsvundet fly stadig ikke dukket op