Større interesse og større udfordringer

Interessen for verdens hårdeste skiløb Arctic Circle Race, der starter d. 5. april, er større end nogensinde før.
Skrevet af Peter Troelsen
16. marts 2013 13:26

Der er tilmeldt 177 løbere fra 16 forskellige lande, og da rekroden for deltagerantal er på 178 løbere, sat i 1997, er der gode muligheder for at der i år bliver rekorddeltagelse.

- Der er større interesse omkring verdens hårdeste skiløb, Arctic Circle Race(ACR), og interessen kommer især fra udlandet. Der er tale om en 26 procents stigning i forhold til deltagerantallet fra sidste år , siger Jens Klaus Lennert, formand for ACR

Der har ligeledes også været en stigende interesse fra sponsorer, de sidste fem år. ACR fik sponsorater på over to millioner kroner i form af penge og ydelser sidste år.

- Med det setup ACR har i dag, får sponsorerne en kæmpe eksponering, både Internt i Grønland, men også ude i verden.  Igen i år er der udenlandsk pressedæking og dokumentar filmhold. Det er super vigtigt for sponsorerne, men også for at tiltrække deltagere næste år, forklarer Jens Klaus Lennert.

I år er sneforholdene endnu ikke de bedste, for selvom der er sne, mangler der noget mere i baglandet.  For at lave gode løjper, bruger ACR store pistemaskiner med en god bredde og der er alt for mange sten ude i ruten og det har skabt nogle problemer med at finde en egnet løjpe.  

- På grund af sneforholdene og tungtransportdelen, har vi besluttet at bruge den vi kalder camp camp 17. I takt med at der er flere løbere, så er der også mere at transportere og mere logistik. Heldigvis har vi omkring 150 frivillige til selve løbet.  Det er takket være de frivillige og sponsorerne, at vi har gennemført Arctic Circle Race de sidste 17 år, slutter Jens Klaus Lennert.

 

Følg med på www.acr.gl