Stærk kritik af udkastet til den ny fiskerilov

Inuit Ataqatigiit mener, at forslaget til den nye fiskerilov vil medføre fabrikslukninger, der i sidste ende vil betyde flere arbejdsløse, siger de.
Skrevet af Mads Lynge
09. januar 2014 07:12

På linje med Grønlands Arbejdsgiverforening, GA, mener IA derfor, at de bebudede ændringer i fiskeriloven bør afdækkes, så man får et overblik over ændringernes konsekvenser for fiskeriet:

- Vi synes det er en meget uoverskuelig lovforslag. Derfor kræver vi, at der skal nedsættes en arbejdsgruppe, som skal afdække hvilke konsekvenser vil have for landet, siger Ane Hansen fra Inuit Ataqatigiit.

Helt konkret, er Inuit Ataqatigiit bekymrede for, at ændringsforslaget til den eksisterende fiskerilov vil betyde lukning af de 13 igangværende fabriksanlæg langs kysten, som ifølge IA i sidste ende vil betyde mindst 700 flere arbejdsløse her i landet.

Dermed er IA på linje med Grønlands Arbejdsgiverforening, GA, der mener det er et paradoks, at alle politikere - herunder formanden for Naalakkersuisut - taler varmt om nødvendigheden af at mindske den alt for høje ledighed, når man så agter at gennemføre en fiskeripolitik, der uundgåeligt øger ledigheden, skriver GA i en pressemeddelelse, og tilføjer:

- Der er som om højre hånd ikke ved, hvad venstre hånd laver, siger direktør i GA, Brian Buus Pedersen.

Ane Hansen håber, at den nye Naalakkersuisoq for Fiskeri, Finn Karlsen vil arbejde i tæt dialog med erhvervet, og gennemføre Fiskerikommissionens anbefalinger i den kommende lov om fiskeri:

- Jeg håber, at han vil efter Fiskerikommissionens anbefalinger, og afdække fiskerilovens konsekvenser for erhvervet og for landet, siger Ane Hansen fra Inuit Ataqatigiit.

Udkastet til den nye fiskerilov vil blive behandlet under Inatsisartuts efterårssamling, og høringsfristen var 6.januar i år.