Spar på energien i juletiden

'Julen varer længe, koster mange penge...' Allerede i 1848, meget længe før L.E.D. pærerne blev opfundet, til daglig sparepærer, skrev Peter Faber julesangen 'Høj fra træets grønne top'.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
22. december 2012 14:00

Dengang som nu bruger vi mange penge ved juletid, og ikke mindst ved at pynte, både uden for huset som indeni med smukke julelys, masser af lys som bruger elektrisitet.

Og det kan mærkes i mors og fars pengepung. Men Nukissiorfiit kan også mærke det.

-Dels er december generelt en af årets koldeste måneder og dels vil alle forberedelserne til julen også betyde, at der bruges en del mere strøm. Vi må heller ikke glemme at julelysene og julepynten også er strømslugere, så forbruget stiger markant i december måned, siger informationsmedarbejder i Nukissiorfiit, Ivinnguaq Kristiansen.

Udover at begynde at bruge elsparepærer, kan man også sætte et ur, som kan slukke julepynten ved dagslys og tænde dem igen ved mørkets frembrud automatisk. Det er ikke oveer hele landet man bruger lige meget ekstra strøm i juletiden.

-Sydpå stiger forbruget med 6 % imens det i nord stiger med omkring det dobbelte. elregningen kan dog formindskes hvis man bruger LED-pærer i stedet for almindelige. Der vil være en forskel på flere hundrede kroner, og det kan altid anbefales at bruge sparepærer og LED, fortæller Ivinnguaq Kristiansen

På Nukissiorfiit hjemmeside, nukissiorfiit.gl, kan man læse mere om, hvordan man kan spare ved juletid uden at går på kompromis med julehyggen.