Rolig jul for politiet

I juledagene var der mere roligt hos politiet i Nuuk, end der var i dagene op til jul. 20 hændelser holdt ordensmagten beskæftiget fra juleaftensdag og frem til i går. Som vanligt var det husspektaklerne der var hyppigst repræsenteret i døgnrapporten.
Skrevet af Peter Troelsen
27. december 2012 08:59

7 gange måtte politiet rykke ud til folk der ikke kunne komme overens i juledagene. Derudover var der fire tilfælde af tyveri, og to gange var politiet beskæftiget med indbrud. I dagene op til jul var der fem tilfælde af vold i politiets område, og det er desværre med til at underbygge en kedelig rekord. Året har indtil nu budt på hele 241 voldstilfælde, og det er alt for mange.

Også antallet af husspektakler ligger for højt. . Det vurderes at ca. 80 % af de anmeldte voldssager starter som husspektakler, (skænderier mellem bekendte og samlevende), som foregår i hjemmet eller i forbindelse med sammenkomster i private hjem, hvor parterne er påvirkede af alkohol.

Kunne politiet påvirke borgerne til at drikke lidt mindre og løse konflikterne uden indflydelse af alkohol, kunne man muligvis nedbringe antallet af voldsanmeldelser væsentligt.

Stadig er 1 voldsanmeldelse en for meget, politiet udtrykket håb om at resten af året kan foregå ligesom juledagene, helt uden voldsanmeldelser.