Rita Inûsugtoq er klar til Avannaata Qimussersua

Rita Inûsugtoq og hendes 11 hunde er klar til Hundeslædevæddeløbet Avannaata Qimussersua der skal skydes i gang på lørdag klokken 12.
Skrevet af Oline I. Olsen
19. marts 2013 05:25

 

-Jeg er spændt, ikke så meget for selve konkurrencen, men for ruten, siger Rita Inûsugtoq, den første kvindelige deltagere i  hundeslædevæddeløbets historie. Hun er velankommet til Ilulissat med sine 11 hunde, der blandt andet hedder UB-68 og B-67.

For der er ikke meget sne at køre på i Ilulissat

-Her er så meget land uden sne, at jeg synes at det ikke er til for et hundeslædevæddeløb, siger Rita Inûsugtoq.

Men tøvejret og sneen der nu er smeltet væk sætter ikke en stopper for væddeløbet, det besluttede KNQK, Landsorganisationen for Hundeslædeforeninger i Grønland, i dag under et møde, hvor situationen blev drøftet.

-Vivil gå uden om reglementet under hundeslædevæddeløbet for i år. I stedet for en traditionel starts skud, hvor alle deltagerne kører af sted på samme tid, skal de 28 deltagerere dyste parvis med 5 minutters mellemrum, hvor der vil blive taget tid, siger formanden for KNQK Mikkel Jeremiassen.

-jeg ved ikke hvordan det kommer til at være, men jeg håber på at jeg ikke kommer galt af sted, jeg er ligeglad med om jeg bliver nummer sidst bare jeg ikke er kommet til skade vil jeg være taknemlig, siger Rita Inûsugtoq