RAL snart klar med aftale

Royal Arctic Lines er stadigt på jagt efter fem nye skibe. Det tyske værft, som i sin tid var hyret til opgaven, gik jo som bekendt konkurs, men nu nærmer en aftale sig.
18. juli 2013 11:23

Det bliver nok polskbyggede skibe, der i fremtiden skal fragte gods til og fra Grønland. Forhandlingerne er i hvert fald gået ind sin afsluttende fase. Det fortæller Jakob Strøm, der er kommunikationschef ved Royal Arctic Lines.

- Hovedforhandlingerne foregår med værftet Remontowa i Polen. Et solidt værft, som tidligere har bygget Mary Arctica, og også har stået for en større ombygning og forlængelse af Sarfaq Ittuk, siger Kommunikationschefen og fortsætter.

- Det er et værft vi kender og ved kan levere den kvalitet, som skal til, for at bidrage til infrastrukturen i Grønland.

Selvom han ikke kan afsløre indholdet af aftalen, vil han godt fortælle, at det er en aftale, der læner sig op af den, der forliste med tyskernes konkurs.

- Det er et nybygningsprogram meget lig det, der var i Tyskland.

Meget tyder på, at en aftale snart kan blive en realitet.  RAL satser på at have en afgørelse allerede sidst på sommeren.

- Vi har et bestyrelsesmøde i begyndelsen af september, og vi har da i hvert fald et mål om, at de fleste ting forhåbentligt er faldet på plads inden det bestyrelsesmøde, så bestyrelsen har noget at tage stilling til, ved det møde, siger Jakob Strøm.

Hvis alt går som det skal, betyder det, at de første nye skibe kan skyde gennem de arktiske farvand om mindre end to år.

- Det vi arbejder udfra, det er, at de første skibe kan leveres i det første halvår af 2015, lyder det fra Jakob Strøm.

Han fortæller også, at forsinkelserne ikke er noget, Grønlands befolkning som sådan vil mærke, da RALs nuværende flåde er blevet sat i stand til at kunne klare endnu et par år på søen.