Politiker: Hashmisbrug skal stoppes fra skolestart

Misbruget af hash er så stort et problem, at politikere har sat det på dagsordenen i Qeqqata Kommunia.
Skrevet af Mads Lynge
31. juli 2014 05:01

På et lokalafdelingsmøde for IA-medlemmer påpegede flere, at der er for mange, der har et problem med euforiserende stoffer.

- Der foregår en åbenlys handel med hash i samfundet, som rammer både børn, unge og socialt udsatte, og det har været et stort problem i mange år. Det finder vi helt uacceptabelt.

LÆS OGSÅ Ingen støtte til fri hash i Grønland

- Derfor synes vi, det er vigtigt, at der kommer fokus på problemstillingen for at kunne starte en så tidlig indsats som muligt i folkeskolen, siger IA-medlem af kommunalbestyrelsen i Qeqqata Kommunia Malene Ingemann til KNR.

Undersøgelse skal klarlægge misbrug
Malene Ingemann og Agathe Fontain (ligeledes IA) har foreslået, at misbrugsproblemer i folkeskolen undersøges i Qeqqata Kommunia, så en målrettet oplysningskampagne kan sættes i gang.

Og hvis man på sigt vil problemet med misbrug af hash til livs, bør man allerede hive fat i de yngre folkeskoleelever.

- Hvis vi virkelig kan komme ned og få fat i de helt unge, der lige er begyndt i folkeskolen og de første klasser, og kan starte der, så vil vi forhåbentlig på den lange bane få knækket den her kurve.

LÆS OGSÅ Politiet: Kom med jeres hash-tip

- Dermed har vi også langt bedre mulighed for at få mindsket problemet i fremtiden, siger Malene Ingemann.

Bæredygtighedskonsulent i Qeqqata Kommunia Paninnguaq Fleischer Lyberth oplyser, at de er i fuld gang med at udarbejde et spørgeskema, der gerne skulle kunne sendes kommunens folkeskoler med udgangen af august.