Pensionist supplerer pensionen med fiskeri og fangst

En pensionist i Aasiaat føler sig nødsaget til at supplere sin pension med fiskeri og fangst, da han ikke kan overleve alene på pensionen.
Skrevet af Simon Uldum -
23. juli 2014 06:11

77-årige John Larsen, er trods sin status som alderspensionist, jævnligt ude at fiske torsk. Men det er ikke kun en hobby han dyrker.

- Priserne på varer og husleje er skyhøje, derfor er det nærmest umuligt at overleve, hvis man ikke har en supplerende indtægt ved siden af, fortæller John Larsen til KNR.
 
John Larsen er bekymret for pensionisternes købekraft:

- Man kan ikke leve af den minimale pension, hvis man ikke supplerer den med andre indtægter.

John er i dag 77 år, og selvom han stadig er rask og rørig, så kan han godt mærke at alderen sniger sig tættere på.

- Jeg er ikke længere så glad for at jage. Mit syn driller, jeg ser dobbelt når jeg sigter. Derfor skød jeg konstant forbi, da jeg var på sæljagt i går, fortæller John Larsen.

Se indslaget med John Larsen i Qanorooq her

Alderspensionen giver ikke megen råderum for pensionisterne, og hvis pensionisternes levevilkår ikke skal blive værre, har John følgende forslag til politikerne:

- Vi ved at der bliver flere ældre herhjemme, og derfor vil det også være dyrt for samfundet at hæve pensionen. Men hvis man hæver pensionen, vil mange af pengene gå til skat, siger John Larsen og fortsætter:

- Jeg vil gerne foreslå, at man i stedet arbejder på at halvere vores skattebetalinger. Det vil være bedre at halvere skattebetalingen, fremfor at hæve pensionsstørrelsen.

Inden længe bliver det atter efterår. Alligevel vil John Larsen fortsætte med, at supplere sin pension med fiskeri og fangst.

- Man bør finde en ordning til os, og her synes jeg man bør kigge på de forslag, som jeg kommer med. Det er nemlig de faktiske forhold vi lever under, og de forhold er der jo ingen der kan leve med, slutter John Larsen.