Påskeugen byder også på GM i volleyball

Den helt store sportsuge i Grønland er ugen op til påske. Der afvikles GM i langrend og snowboard, hundeslædekørsel, ungdomshåndbold, bordtennis og volleyball. Det meste foregår i Nuuk, og det var også meningen, af der skulle have været GM i volley i Nuuk, men på grund af problemer med indkvarteringen blev mesterskabet flyttet til Grønlands volleyballby nummer et Manitsooq.
Skrevet af Peter Troelsen
19. marts 2013 08:01

 

 

Der deltager fem hold i damerækken og syv hold i herrerækken. Klubberne, der deltager, er spredt ud over det meste af kysten.TVK fra Tasiilaq, PVN fra Nuuk, GSS fra Nuuk, AVI fra Maniitsoq, KTVI fra Kangaamiut, IVK fra Ilulissat og den nystartede volleyballklub Arctic Volleyball Sisimiut er de deltagende klubber.

I år har Kalaallit Volleyball-ertartut Kattuffiat 30 års jubilæum, og forbundet har besluttet at den skal markeres på forskellige arrangementer. Her i foråret er det planen at arrangere Kidsvolley-turnering Børnecup, den afholdes i maj måned. Jubilæet skal også markeres for GM-deltagerene i Maniitsoq.

Kampene i Maniitsoq starter søndag, og der er frem til osndag kampe fra middagstid og langt ud på aftenen. Torsdag er dagen hvor medaljerne skal fordeles. Bronzekampene spilles kl. 10.00 for damerne og kl. 12.00 hos herrerne. Landets bedste volleyballhold findes for kvindernes vedkommende torsdag kl. 14.00 og hos herrerne sker det kl. 16.00.