På lørdag kan du prøve kræfter med triatlon

Indbyggerne i Nuuk får på lørdag en enestående mulighed for at prøve kræfter med en særegen sportsgren. Det drejer sig om triatlon, og der er hele tre distancer at binde an med. Den olympiske distance, sprinten og for børnene er der en duathlon at gå i gang med.
Skrevet af Peter Troelsen
18. juni 2013 06:32

Det hele foregår med udgangspunkt i svømmehallen Malik, hvor svømmedisciplinerne også afvikles. Både cykel- og løberuten ligger mellem svømmehallen og Qinngorput. Alle der har lyst er velkommen til at deltage, det er gratis, men du skal selv betale indgangen til svømmehallen. Arrangørerne ser gerne at deltagerne bærer cykelhjelm.

Den olympiske distance består af 1500 meters svømning, en cykeltur på 40 km og slutteligt en 10 km løbetur. Sprintdistancen byder på 500 meter i bassinet, 16 km på cyklen og 5 km med løbeskoene. Endeligt er børneduathlon 1 km løb, 5 km på cykel og slutteligt endnu engang 1 km løb.

Konkurrencerne starter kl. 10.00. Dog kan ungerne vente indtil 10.30 med at starte på deres duathlon. Al deltagelse er på eget ansvar og arrangementet aflyses i tilfælde af dårligt vejr – det vil sige regnvejr eller kraftig vind.