Nye og mange flere tider for Radioavisen

Fra den 1. september sender KNR Radioavisen direkte hver hele time fra klokken 7 om morgenen til kl. 20 om aftenen på hverdage.
02. september 2014 06:12

- Der sker noget hele tiden. Det er jo ikke sådan, at alle nyheder sker klokken 7, 8 og 18. De foregår jo kontinuerligt i løbet af dagen.

- Derfor synes jeg ærlig talt, det er vores pligt at være fremme i skoene som den førende medievirksomhed i Grønland at følge med og rapportere til landet omkring nyhederne, siger KNR’s direktør, Søren Lennert Mortensen.

De lange radioaviser flyttes
Udover de kortere timeradioaviser vil der fortsat være lange middags- og aftenradioaviser på 15 minutter, men de bliver flyttet, så de kommer til at starte, når klokken slår hel.
 
Altså middagsradioavis klokken 12.00 på grønlandsk og 12.15 på dansk.  Aftenaviser klokken 18.00 på grønlandsk og 18.15 på dansk.

Svigermor og svigerfar siger go’
Tidligere har det budt på mindre ramaskrig, når Radioavisen har flyttet sendetidspunkter, men direktøren er fortrøstningsfuld.

- Jeg har spurgt min svigermor og svigerfar. De er meget trofaste lyttere på radioen, og de er friske på at prøve noget nyt, siger Søren Lennert Mortensen.

Direktøren fortæller, at det er vigtigt at kunne komme ud med nyhederne, når de sker. Det er dog ikke altid, der sker så meget i Grønland, så der vil også være gentagelser for dem, der lytter til mange af dagens timenyheder.

- Det er vores opgave at gøre det varieret. Men det er klart, at der vil være gentagelser af de gode historier, og så vil der være ting, som ikke bliver nævnt ret tit. Men det vigtigste for os er, at vi er på, og vi er friske til at tage nyhederne, når de kommer.

Du har stor indflydelse
Fakta er dog, at der bliver mange flere radioaviser. Og det er der en god grund til, siger Søren Lennert Mortensen.

- Vi har fortjent at blive holdt ajour med, hvad der sker i vores verden. Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi jævnligt gennemfører lytter og seeranalyser. Og vi lytter til vores kunder, som har bedt om flere nyheder på radioen, siger KNR’s direktør Søren Lennert Mortensen.

I fremtiden byder både weekender og som noget nyt også helligdage på et kort nyhedsoverblik klokken 15. Og disse dage rykker aftenradioavisen til klokken 18.00 på grønlandsk og 18.10 på dansk.

De korte timenyheder kommer til at vare syv minutter. Fire minutter på grønlandsk og tre på dansk.