Ny ungdomssatire i KNR-TV

Grønlands nye ungdomssatire program 'Labrador’ Kangian’ 'Øst for Labrador' går i luften torsdag den 17. november. Sørg for at dine børn under 15 år er lagt i seng inden du sætter dig til rette i sofaen.
Skrevet af Per Andersen
16. november 2011 08:28

Efter tre ugers optagelser, ser et nyt ungdomsprogram dagens lys i KNR-TV, udsendelserne som varer omkring halv time, er uegnet for børn under 15 år.

Vivi Sørensen, Eqaluk Høeg, Martin Brandt Hansen, Minik Bidstrup Petersen og Inuuteq Kriegel, har produceret seks ungdomsprogrammer, som bliver sendt hver torsdag klokken 22.05. Samtlige har savnet grønlandsk producerede ungdomsprogrammer.

- Vi vil ikke gøre grin med samfundet som sådan, men laver satire, som nutidens ungdom kan lide det, siger Vivi Sørensen til knr.gl.

Udsendelserne kan ses af alle. Men Vivi Sørensen siger dog, at det nok er bedst, hvis man fraråder børn under 15 år at se den. Det er sprogbruget i programmet som ikke er egnet til børn.

Vivi Sørensen som også var med i ungdomsprogrammet 'Sofa Aappalaartoq' for flere år siden vil ikke løfte sløret for indholdet. Men det vil formentlig få den ældre generation op af stolen for sproget bliver helt anderledes.

- Vi er Nuummiuter, og er ikke så gode til grønlandsk. Vi vil dog ikke undskylde dette på forhånd, for sådan er ungdommen i dag, siger Vivi Sørensen.   

Hvis du ikke når at se udsendelsen torsdag aften, så har du chancen for at se det søndag formiddag, hvor det bliver genudsendt.

Ungdomsredaktionen arbejder på at lave en hjemmeside til deres program.

knr.gl/labrador