Nutaarmiut-drab kommer snart i retten

Anklageskriftet mod den 22-årige mand, der er sigtet for tre drab og fire drabsforsøg i Nutaarmiut i februar sidste år, er snart klar. Anklagerne mangler nemlig kun enkelte oplysninger, der skal bruges i erstatningspåstanden, inden sagen kan sendes til retten.
05. januar 2013 12:30

Udkastet til anklageskriftet med en påstand er nemlig klar og godkendt af Rigsadvokaten.

- Umiddelbart er det eneste, der mangler, før jeg kan sende sagen nogle enkelte oplysninger, der skal bruges i vurderingen af hvilken erstatningspåstand vi skal nedlægge i forbindelse med sagen, også nogle enkelte oplysninger som politiet i Upernavik er ved at fremskaffe til mig. Når jeg har det oplysninger, så jeg sender sagen til retten, siger Helle Olesen, chefanklager hos Politiet, der dog på nuværende tidspunkt ikke vil afsløre hvilken påstand politiet vil nedlægge.

- Det vil jeg ikke løfte sløret for endnu. Det jeg kan sige er, at jeg regner med, at jeg vil sende sagen til retten til berammelse i løbet af de næste 3 uger, siger Helle Olesen.

Drabene på de tre personer og drabsforsøgene på fire personer fandt sted i februar sidste år. Og nu ser det ud til, at sagen snart bliver bragt til retten.

- Nu sker der det, at jeg sender sagen til retten her indenfor de næste par uger, her i løbet af januar måned vil jeg sende sagen til Kredsretten. Når sagen så bliver modtaget af Kredsretten, så er det Kredsretten, der afgør hvornår sagen kan berammes, siger Helle Olesen.