Naalakkersuisut vil ophæve krydstogspassagerafgiften

Formanden for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond, vil have fjernet den afgift, som turister, der går i land i Grønland, betaler.
Skrevet af Sandra Meinecke
15. september 2014 13:23

Det skal være gratis for krydstogspassagere at gå i land i Grønland, hvis det står til Naalakkersuisut.

Ved pressemødet mandag formiddag, hvor Naalakkersuisut fremlagde deres forslag til efterårssamlingen 2014, blev der stillet et lovforslag, som skal fjerne afgifterne for krydstogspassagere.

- Vi lytter til, hvad erhvervet siger, og vi har nu i flere år hørt om Grønlands alt for høje afgifter per passager.

LÆS OGSÅ Krydstogtturismen ændrer sig

- Skal vi gøre Grønland konkurrencedygtig med vores nabolande, som modtager rigtig mange krydstogsturister, så er det vigtigt, at vi ser på, hvad årsagen er til, at de holder sig tilbage.

- I den sammenhæng har vi lyttet til erhvervet som siger, at det er krydstogspassagerafgiften, som er for høj. Vi har lyttet og gør nu noget ved det, siger formanden og tilføjer:

- Lige nu er afgiften på 550 kroner. Vi foreslår derfor, at man fjerner den helt, så det er til forhandling i Inatsisartut, sagde Aleqa Hammond efter dagens pressemøde.

LÆS OGSÅ Bedre salgsboder skal sikre større udbytte ved krydstogtbesøg

Seneste ændringer i passagerafgiften skete i 2008, hvor Inatsisartut valgte at forhøje afgiften fra 450 kroner til 525 kroner - men nu lyder forslaget altså på helt at ophæve afgiften.