Naalakkersuisoq afviser beskyldninger

Naalakkersuisoq for Arbejdsmarked afviser Kommuneqarfik Sermersooq borgmesterens beskyldninger om, at Naalakkersuisut skulle have forfordelt midler til kommuner med Siumut-borgmestre.
Skrevet af Thora H. Nielsen
15. april 2014 11:48

-Kommuneqarfik Sermersooq har fået bevilget flest penge via Finansloven, påpeger Naalakkersuisoq for Arbejdsmarked Jens-Erik Kirkegaard fra Siumut:

-Naalakkersuisut arbejder for hele Grønland uanset hvem der er borgmester i kommunerne, derfor vil jeg på det kraftigste afvise beskyldningen om at nedprioritere Kommuneqarfik Sermersooq. Hvis man kigger på det samlede billede kan man se i Finansloven for i år samt den ekstraordinære indsats at Kommuneqarfik Sermersooq har fået bevilget flest midler til anlæg og renovering.

Kommuneqarfik Sermersooqs borgmester Asii Chemnitz Narup fra IA sagde til Radioavisen i går, at de andre kommuner har bedre vilkår, da de har Siumut-borgmestre:

-I de seneste mange måneder har vi været vidne til, at vi har fået en anderledes behandling og nogle andre bevillinger fra Naalakkersuisut. Så det er nærliggende at stille sig selv det spørgsmål, når mine borgmesterkolleger alle er valgt på baggrund af Siumut og vi er den eneste IA-kommune. Er det noget, der spiller ind?

Asii Chemnitz Narup sagde også i går, at Kommuneqarfik Sermersooq burde have  en større del af de 174,2 million kroner, som Naalakkersuisut har afsat til den ekstraordinære indsats for bekæmpelse af arbejdsløsheden, fordi de fleste arbejdsløse bor i Kommuneqarfik Sermersooq. Kommunen får tildelt 34,1 million kroner, hvis Naalakkersuisuts planer bliver godkendt af Inatsisartuts Finansudvalg.

Naalakkersuisoq for Arbejdsmarked Jens-Erik Kirkegaard fra Siumut pointerer, at de beløbsstørrelser er fastsat efter kommunernes behov:

-Sammensætningen af midlerne er fordelt efter et samarbejde på tværs af departementer. For eksempel har Departementet for Uddannelse nogle anlægsprojekter, som kan igangsættes relativt hurtigt. Departementet for Miljø har også nogle andre projekter osv. Og de forhold er mundet ud i den sammensætning, man kan se i dag. Der er ikke taget partipolitiske hensyn eller noget i den retning. Det har udelukkende været reelle projekters fremskredenhed, der har afgjort fordelingen af bevillingerne.

Naalakkersuisoq Jens-Erik Kirkegaard gør opmærksom på, at Naalakkersuisut vil se positivt på en eventuel invitation fra Kommuneqarfik Sermersooq til en drøftelse af bevillingerne.