Mayday fra isfjorden

En fisker måtte forlade sit fartøj og vente på hjælpen på en isflage i Ilulissat isfjord. Manden blev bragt til byen i god behold.
Skrevet af Noah Mølgaard
22. januar 2013 07:51

Det er ikke mere end lidt over en uge siden to fiskere blev reddet af S-61 helikopteren i Ilulissat isfjord. Der var igen en redningsaktion med S-61 helikopteren, hvor en fisker i livsfare havde sendt mayday gennem vhf radioen.

- Manden var sejlet ind til sin langline, hvor isen pludselige havde lukket fjorden og var ved at presse hans 21 fods store fartøj sammen. Han så ingen  andre mulighed end at forlade sit fartøj og kom på en isflage, siger vicepolitikommisær i Ilulissat politi Karl Vinther til KNR.gl.

Politiet undersøgte mulighederne for at komme fiskeren til undsætning, hvor det viste sig at være umuligt at sejle til området ud for Imilik, der fuldstændigt var lukket til af is.

- Vi fik derfor rekvireret S-61 helikopteren fra Kangerlussuaq og kunne hive manden op til helikopteren i god behold. Manden er heldigvis i god behold, men vi ved desværre ikke hvad der er sket med hans fartøj, siger Karl Vinther.

Ilulissat isfjord er en farlig arbejdsplads. Det er tredje gang her i vinter, der bliver lavet en redningsaktion. En fisker blev reddet af Diskoline's fartøj før jul og to fiskere blev reddet af S-61 helikopteren for lidt over en uge siden.