Mange tilflyttere blandt ledige i Nuuk

Kommuneqarfik Sermersooq synes at tiltrække ledige fra landets øvrige kommuner.
23. april 2014 07:13

En ny undersøgelse, foretaget af hovedstadskommunen viser, at en sjettedel - eller 15,6 pct. af de ledige - er flyttet til kommunen inden for det seneste år. Tallet svarer til, at over 200 ledige nye borgere i kommunen er på offentlig forsørgelse.

Og det sætter - ifølge borgmester Asii Chemnitz Narup - kommunens andel af selvstyrets midler til ledighedsbekæmpelse i relief.

Mens de øvrige tre kommuner i gennemsnit har fået 37.000 kroner pr. ledig til arbejdsløshedsbekæmpelse, må Kommuneqarfik Sermersooq nøjes med 24.000 kroner pr. ledig.

- Det virker på en ingen måde logisk, at Naalakkersuisut forventer, at ledighedsproblemer i vores kommune kan løses for færre penge, når statistikken samtidig viser, at vi hvert år overtager en stor del af de øvrige kommuners ledige, understreger Asii Chemnitz Narup. Og hun understreger samtidig, at den store tilflytning fra andre kommuner også lægger pres på de øvrige sociale udgifter i kommunen og sidst, men ikke mindst på de i forvejen lange boligventelister.