Mange Inuitkvinder forsvinder i Canada

Et problem blandt indianer og Inuit i Canada er, at der hvert år forsvinder kvinder, som for det meste aldrig bliver fundet igen. Det er kvinder, som på grund af problemer i deres familier eller bygder er endt som prostituerede eller narkomaner. Kvinder som samfundet har let ved at overse og glemme.
21. december 2012 11:52

En længe afventet rapport om disse mange forsvundne eller myrdede opringdelige folks kvinder er kommet i denne uge. Det har taget flere år og kostet mange millioner kroner.

Rapporten hedder ”Forsaken”, på dansk ”Forladt”, og er resultatet af en kommission ledet af advokat Wally Oppal

Hvad der førte til rapporten, var den vrede, familierene til de forsvudne kvinder havde over at politiet ikke gjorde nok ved sagerne. For som nogen mener, det var jo bare oprindelige folks kvinder.

Problemet er værst i de vestlige provinser, men over hele landet at der er forsvundne eller myrdede indianer- og Inuitkvinder. Antallet i de sidste 10 år anslås til være mellem 3000 og måske så mange som 6000 kvinder.

Rapporten finder ganske rigtigt, at politiet ikke handler hurtigt nok, ikke tager sagerne alvorligt nok og maler samtidigt et billede af de tilstande, som mange oprindelige folks kvinder lever i.  Alkoholisme, vold, selvmord, sammenbrudte familier, alt i alt et liv i en ond cirkel.

Rapporten anbefaler blandt andet, at der skal oprettes et landsdækkende netværk, hvis opgave skal være at prøve at forhindre disse mange tragedier. Desuden vil der blive betalt erstatninger til familier og børn, som har mistet familiemedlemmer.