Maliina ny direktør i AWG

Efter jobbet som naalakkersuisoq for finanser gik til en Siumut-politiker efter valget har Maliina Abelsen haft svært ved at få brugt de evner, der har gjort hende til en fremragende finansminister. De problemer er nu til en side. Maliina Abelsen er pr. 1. september 2013 ny direktør for Arctic Winther Games.
Skrevet af Peter Troelsen
17. juni 2013 12:00

Når AWG løber af stablen om nogle år, vil det være Maliina Abelsen, der har stået med det helt store ansvar som general manager for den store sportsbegivenhed.

- I Maliina får AWG en lokalt forankret leder, der kan levere resultater og som tydeligt har vist at hun mestrer interessefællesskabet mellem offentligt og privat engagement, oplyser AWG styrekomiteens formand, Christian Keldsen.

Målet med AWG er at skabe en stor sportslig og kulturel begivenhed i Grønland baseret på primært frivillige kræfter, og det kommer til at kræve meget af både Nuuks befolkning, Kommunqarfik Sermersooq, Selvstyret og Grønlands virksomheder. Feltet af ansøgere var præget af meget stærke kandidater, og styrekomiteen har i sit valg lagt vægt på, at Maliina udover at nyde stor respekt i både det politiske system og erhvervslivet, også har en fantastisk evne til at motivere og engagere frivillige såvel som medarbejdere.

- Jeg ser frem til at arbejde med et projekt, der har til formål at skabe sammenhold og positiv energi i samfundet. For at Arctic Winter Games i 2016 bliver en succes er det nødvendigt med et stærkt samarbejde på tværs af det offentlige, det private, organisationer og civilsamfundet. Jeg ser frem til at forene disse kræfter, og skal ikke lægge skjul på, at netop dette har fyldt meget i min beslutning i forhold til at takke ja til stillingen, forklarer Maliina Abelsen.