Mølgaard Christensen nr. 16 ved VM

BMX-cykelrytteren Tommy Mølgaard Christensen styrtede under freestyle-finalen, men er alligevel godt tilfreds med sin VM-deltagelse.
Skrevet af Camilla Dam
21. juli 2014 07:57
Den tyske by Köln var en meget varm vært, da VM blev afgjort i forskellige BMX-discipliner i weekenden.
 
I 34 graders varme søndag var Tommy Mølgaard Christensen i finalen i amatørrytternes superbowl.
 
Desværre styrtede han undervejs og ødelagde sin pedal. Dermed kunne han ikke tage konkurrencen op med de øvrige finalister og blev nr. 16 og sidst.
 
- Han er selv tilfreds med resultatet. De ramper, der er her, er meget større end dem han er vant til at køre på hjemme i Sisimiut.
 
- Han er desuden stolt af at være med nu, hvor det er første gang nogensinde Grønland er repræsenteret, fortæller hans mor, Malene Christensen på mail fra Köln.
 
 
Der var 61 deltagere i amatørrytternes superbowl-konkurrence.
 
En tårnhøj rampe
 
Hjemme i Sisimiut, hvor han kommer fra, er banen 180 cm på det højeste sted, mens den i Köln var to meter høj som det laveste.
 
Tommy Mølgaard Christensen flytter nu til Randers for at studere. Her bor hans træner, Thomas 'Tarzan' Hansen også, så BMX'en bliver bestemt ikke lagt væk.
 
Inuk Siegstad missede VM-finalen
 
VM's anden grønlandske islæt, Inuk Siegstad, cyklede på den samme bane men i de professionelles række.
 
Sisimiutteren kørte ellers et flot race og var godt tilfreds med sin præstation, men blev nummer 36 ud af de 45 deltagere i kvalifikationen, hvor kun de 16 bedste kom i finalen.
 
VM i tre forskellige freestyle-discipliner foregik i den tyske by Köln hen over weekenden, hvor 300 BMX-kørere har vist deres færdigheder frem foran omkring 10.000 tilskuere.