London Mining i alvorlig krise

Det britiske mineselskab London Mining er i store økonomiske problemer, siger flere analytikere ifølge dagens Politiken.
Skrevet af Karsten Sommer
20. august 2014 05:51

Selskabet har hårdt brug for en samarbejdspartner, der kan indskyde penge, og likviditeten er så dårlig, at selskabet har måttet optage et dyrt lån for at holde sin store mine i Sierra Leone kørende.
 
Det er dårligt nyt for Grønland, hvor London Mining gennem det seneste år er blevet udråbt til vores største håb til snart at åbne en stor mine og skaffe indtægter til vores pressede økonomi.

Fik udnyttelsestillladelse i oktober sidste år
Selskabet fik i oktober tilladelse til at udvinde jern i Nuup Kangerlua, men har endnu ikke skaffet de 12-15 milliarder kroner, der skal til for at bygge en mine - blandt andet fordi jernpriserne er lave.
 

Samtidig er der konstateret et tilfælde af ebola i den region i Sierra Leone, hvor London Minings flagskib, jernminen Marampa, ligger. Det gør ikke situationen bedre, siger flere analytikere, for det kan gøre det svært at få vestlige specialister dertil.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut underskriver udnyttelsestilladelse til London Mining A/S

London Mining måtte sidste uge indgå en akut og meget dyr låneaftale på 25 millioner dollars - 140 millioner kroner - med to banker, skriver Politiken.
 
Det dyre lån viser, at London Mining har ryggen mod muren, siger Thibault Lepouttre, der følger den globale mineindustri.
 
Selskabets aktiekurs er dykket kraftigt de seneste år, og har i de seneste fem regnskabsår givet underskud hvert eneste år. Investorer, der købte aktier i april 2011, har mistet over 90 procent af investeringen.
 
Ifølge analytikerne er selskabets største problem ikke dårlig ledelse, men at jernpriserne er faldet kraftig